Miše Stupara 4, Banja Luka     065 657 444

Digitalni Balkan: Ponosni partner – Digitalni računovođa (CG)

By BL marketing
digitalni-racunovodja-ponosni-partner-banjaluka-marketing

“Promjena je jedina konstanta u životu” je poznata izreka grčkog filozofa Heraklita. Brza reakcija preduzeća na neočekivane izazove od suštinske je važnosti u današnjem poslovnom okruženju koje se brzo mijenja.

Ni jedna djelatnost nije imuna na promjene, a preduzeća koja se mogu brzo i efikasno prilagoditi promjenama, mogu uraditi mnogo više od pukog preživljavanja – mogu napredovati pretvarajući te izazove u mogućnosti.

Mnoge od tih promjena vođene su novim tehnologijama, a ni računovodstvo nije izuzetak.

Iako neki stručnjaci računovodstvu ne predviđaju svijetlu budućnost u digitalnom svijetu, tehnologije poput upravljanja podacima u cloudu, automatizacije procesa i ERP softver, dokazuju da će računovođe konačno biti lišene neorganizovane hrpe papira i knjiženja do kasno u noć.

Ali prije nego što pređemo na to šta je računovodstvo u oblaku, trebalo bi da počnemo sa onim šta je to oblak ili cloud? „Cloud computing“ predstavlja hardversko-softversku infrastrukturu negdje na Internetu i pomaže vam da pristupite podacima i softveru bilo gdje i bilo kada. To je centralno čvorište gdje se čuvaju vaši podaci. Na primjer, vaši podaci o internet bankarstvu su vam dostupni u bilo koje vrijeme i bilo gdje preko „oblaka“ vaše poslovne banke.

Šta je Cloud platforma?

TiramisuERP je dostupan “on-line” putem “cloud” platforme koja je kreirana upravo da bi riješila veliki broj problema koja preduzeća imaju prilikom korišćenja informacionog sistema.

Šta je to “cloud”?

Pojam “Cloud computing” predstavlja isporuku računarskih resursa i kapaciteta kao uslugu koju možete koristiti kad god poželite. Pogledajte objašnjenje ovog pojma na Wikipedia.com. U slučaju TiramisuERP-a to znači da smo u prilici da Vam ponudimo korišćenje poslovnog informacionog sistema kao uslugu, bez potrebe da imate svoj server, računarsku mrežu i ostale resurse neophodne za rad informacionog sistema, bezbijednost i dostupnost podataka.

Koje su prednosti online računovodstva?

Računovodstveni sistemi u oblaku su programi/softver za koje se registrujete ili vi ili vaša računovodstvena agencija u vaše ime. Zajedno sa agencijom birate plan koji najbolje odgovara vašim potrebama, dogovarate način rada i dinamiku uploada dokumentacije, i sl. Sistemi bezbijedno čuvaju sve vaše finansijske podatke. TiramisuERP.com je računovodstveni sistem na kojem je zasnovana naša franšiza i koji je lider u ovoj oblasti u Regionu.

Poslovanje bez papira – online razmjena dokumentacije

Mnogim mikro i malim preduzećima upravo dostavljanje dokumentacije agenciji predstavlja problem. Kako računovodstvena agencija obično nije blizu vašim poslovnim prostorijama to predstavlja veliko gubljenje vremena u dostavljanju dokumentacije za knjiženje i druge aktivnosti agencije. Mnogi su ovaj proces prenijeli na različite kurirske službe što predstavlja dodatne troškove u poslovanju. Dinamika dostavljanja dokumentacije agenciji često je svedena na mjesečne cikluse kako bi se zadovoljile zakonske potrebe za mjesečnom prijavljivanju poreza, a samim tim podaci koji nastaju iz računovodstvenog procesa nisu na raspolaganju preduzeću da ih operativno ili strateški koristi. Ipak, proces razmjene dokumentacije može da se digitalizuje. Digitalniracunovodja.com vam obezbjeđuje pristup TiramisuERP.com poslovnom informacionom sistemu putem koga jednostavno slikate ili skenirate dokumente i pošaljete ih elektronskim putem vašem računovođi koji će automatski dobiti notifikaciju da je dobio novu dokumentaciju na knjiženje. Klijentima je obezbijeđena mobilna aplikacija kojom pristupaju sistemu, fotografišu dokumentaciju i tako je postave na server. Ukoliko je u pitanju račun koji je fiskalizovan i koji ima QR kod TiramisuERP će pročitati detalje sa računa i pripremiti podatke računovođi za lakše, brže i preciznije knjiženje. Vaš računovođa, kada dobije notifikaciju pogleda je i proknjiži i odmah nakon toga izvještaji o Vašem poslovanju su ažurni.

 

Za saradnju sa Digitalnim Računovođom ili TiramisuERP možete nam se javiti.

Više o Digitalno Računovođi na web stranici www.digitalniracunovodja.com

 

Podijeli objavu: