Miše Stupara 4, Banja Luka     065 657 444

Digitalna BiH: Ponosni partner – Neuroth slušni centar

By BL marketing
ponosni-partner-neuroth-slusni-centar

„Bolje čuti, bolje živjeti“ – filozofija je kojoj je Neuroth odan već 115 godina. Od porodične firme s bogatom tradicijom Neuroth se razvio u lidera na austrijskom tržištu i uspješnu kompaniju za slušnu akustiku u cijeloj Evropi.

U petak, 13.12.1907. godine, postavljen je kamen temeljac grupe Neuroth. Paula Neuroth, koja je i sama patila od oštećenja sluha, otvorila je „1. specijalizovanu kuću za aparate za nagluve osobe“, kako bi drugim osobama s istom poteškoćom darovala veći kvalitet života uz pomoć najmodernije tehnologije.

Waltraud Schinko-Neuroth preuzela je 1979. godine firmu od svog oca Augusta Carla Neurotha, rođaka Paule Neuroth. Neuroth je 1980. godine otvorio drugi stručni institut u Gracu, čime je učinjen prvi korak u pravcu širenja.

U međuvremenu grupa Neuroth postala je jedna od vodećih kompanija za slušnu akustiku sa oko 250 stručnih instituta i oko 1.200 zaposlenih.

Paula Neuroth bila je pionirka na polju slušne akustike. Taj pionirski duh Neuroth je sačuvao sve vrijeme, nudeći najmodernije tehnologije dostupne na tržištu. U Tehničko-logističkom centru koji se nalazi u štajerskom Lebringu nastaju savršeno prilagođeni slušni aparati i rješenja za zaštitu sluha u 3D postupku uzimanja otiska.

„Vizija Neuroth slušnog centra je osloboditi osobe s oštećenjem sluha straha od života sa slušnim aparatima,” kaže predsjednik Uprave Lukas Schinko. „Želimo da skinemo stigmu, koja je nažalost još uvijek povezana sa slušnim pomagalima, i pokažemo koliko život može biti lijep kada čovjek ponovno dobro čuje.“
Izvor: Neuroth.ba

 

Podijeli objavu: